We hebben een nieuwe en verbeterde Roblox-app gelanceerd die je kunt downloaden via de Microsoft Store! Deze bijgewerkte versie is gemaakt om je een soepelere en betrouwbaardere ervaring te bieden, zodat je met verbeterde stabiliteit van je favoriete games kunt genieten.
Om op je Windows-computer te kunnen blijven spelen, moet je de nieuwe app downloaden. Hier is een korte handleiding met alles wat je moet weten.
Waarom moet ik een nieuwe app downloaden?
We willen onze spelers de best mogelijke ervaring bieden. Deze nieuwe app is stabieler (wat minder crashes betekent!) en stelt ons in staat om je in de toekomst geweldige nieuwe functies te bieden. Het is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat Roblox de komende jaren geweldig werkt op Windows.
Hoe kan ik zien welke versie de nieuwe is?
Zo kun je het verschil zien:
- In de Microsoft Store: De nieuwe app heet 'Roblox - Windows'. De oude versie heet gewoon 'Roblox'.
- Op je computer: De nieuwe Roblox-app heeft een blauw pictogram, terwijl de oude versie een lichtgrijs pictogram heeft. Beide heten 'Roblox'.
Worden mijn account en Robux overgezet naar de nieuwe app?
Ja, absoluut! Al je voortgang, vrienden, Robux en inventarisitems zijn volledig veilig en gekoppeld aan je Roblox-account. Je hoeft alleen maar weer in te loggen met je gebruikelijke Roblox-gebruikersnaam en -wachtwoord nadat je de nieuwe app hebt geïnstalleerd. Als je problemen ondervindt, kun je altijd onze tool voor accountherstel gebruiken.
Waarom moet ik nu een Xbox-account koppelen?
Wanneer je games downloadt uit de Microsoft Store, gebruiken ze je Microsoft-account, dat een Xbox-profiel bevat. Het koppelen van je Roblox- en Xbox-accounts is een eenmalige stap die je met het systeem verbindt. Het is een standaardvereiste voor games in de Microsoft Store en heeft als voordeel dat je makkelijker met je Xbox-vrienden op Roblox kunt spelen! Meer informatie hierover vind je in dit officiële Xbox-helpartikel.
Moet ik de installatie van de oude Roblox-app ongedaan maken?
Ja. Zodra je de nieuwe app hebt geïnstalleerd en bent ingelogd, is de oude app niet meer nodig en zal uiteindelijk niet meer werken. Je kunt deze veilig verwijderen om verwarring te voorkomen en ruimte vrij te maken op je apparaat. Zie deze ondersteuningspagina van Microsoft voor instructies over het verwijderen van programma's.