Opmerking: sommige hieronder beschreven functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers.
Waarom vraag je om toestemming om contacten te delen?
Roblox introduceert Contact importeren, een functie waarmee gebruikers die jouw telefoonnummer kennen je gemakkelijker kunnen vinden en contact met je kunnen leggen op Roblox. We willen je privacy respecteren door je toestemming te vragen om contacten die op je apparaat zijn opgeslagen te gebruiken om andere gebruikers te vinden die je mogelijk kent op Roblox.
Hoe wordt mijn telefoonnummer gebruikt?
Als je toestaat dat vrienden je kunnen vinden, zien gebruikers met je telefoonnummer je als een vriendenaanbeveling. Ze kunnen ook je contactnaam zien zoals deze op hun apparaat is opgeslagen, wat niet is geverifieerd (als je bijvoorbeeld een contactpersoon op je apparaat hebt met de naam 'Bestie', dan wordt die persoon zo weergegeven wanneer je Contact importeren gebruikt). Deze contactnaam kan je echte voor- en achternaam zijn als dit is wat op het apparaat van een persoon is opgeslagen. Roblox gebruikt je telefoonnummer alleen voor de doeleinden waarvoor je toestemming geeft. Kijk hier voor meer informatie over de voordelen van telefoonverificatie.
Hoe meld ik me aan om vindbaar te zijn?
Je kunt je pas aanmelden om vindbaar te zijn nadat je je telefoonnummer hebt geverifieerd. Je hebt de mogelijkheid om onmiddellijk toestemming te geven nadat je je telefoonnummer hebt geverifieerd of je kunt je op elk gewenst moment aanmelden via Instellingen -> Privacy.
Hoe kan ik deze functie later uitschakelen?
Je kunt je op elk gewenst moment afmelden om niet meer vindbaar te zijn voor anderen via je telefoonnummer door naar Instellingen -> Privacy te gaan in je account.
Hoe zit het met mijn privacy? Wie kan mijn telefoonnummer zien?
Roblox-gebruikers kunnen je telefoonnummer niet zien. Roblox deelt je telefoonnummer en contacten niet met derden.
Wat kunnen gebruikers zien die mijn telefoonnummer in hun contacten hebben?
Als je toestemming geeft, ziet een gebruiker die je telefoonnummer in de contacten van zijn/haar apparaat heeft staan, je contactnaam op Roblox – bijvoorbeeld als een vriendenaanbeveling, een vriendschapsverzoek of je profiel.
Hoe beschermen jullie mijn veiligheid en privacy met Contact importeren?
Om de privacy en veiligheid te respecteren, kun je kiezen of anderen je al dan niet op Roblox kunnen vinden met je telefoonnummer. Als een andere veiligheids- en privacymaatregel heb je de mogelijkheid om een vriendschapsuitnodiging te weigeren of te accepteren voordat iemand contact met je maakt op Roblox.
Contact importeren en Contact maken met vrienden
Hoe vind ik mensen die ik ken op Roblox?
Er zijn meerdere manieren om personen op Roblox te vinden: je kunt bijvoorbeeld zoeken op hun gebruikersnaam of je kunt in contact komen met je echte vriend(inn)en door je contacten vanaf je apparaat te uploaden en de contacten te matchen met andere gebruikers op Roblox die zich voor deze functie hebben aangemeld. Ga naar Vrienden toevoegen > Contact maken met vrienden om contacten te verbinden. Als je contacten koppelt, kunnen we vindbare gebruikers op Roblox voorstellen die in je contacten staan. Je ziet ook de optie om vriendschapsuitnodigingen naar contacten te sturen. Wanneer je een vriendschapsuitnodiging met iemand deelt, kan diegene je als vriend toevoegen op Roblox, dus deel alleen vriendschapsuitnodigingen met contacten die je vertrouwt. Contactnamen worden weergegeven zoals ze op je telefoon staan op de profielen van vriend(inn)en, zodat je je vrienden kunt herkennen.
Wat ziet de andere gebruiker als ik iemand toevoeg als vriend(in)?
Alle vriendschapsverzoeken die je stuurt, komen van je Roblox-profiel. Als je je telefoonnummer hebt ingesteld om vindbaar te zijn en je staat in de contacten van hun apparaat, kan je naam zoals deze in hun contacten wordt weergegeven samen met je profiel worden getoond om je vrienden te laten weten dat het vriendschapsverzoek van jou komt.
Welke gegevens slaat Roblox op wanneer ik contacten importeer? Hoe kan ik deze gegevens verwijderen?
Wanneer je je contacten uploadt, slaan we de namen van de contacten op zoals ze op je apparaat zijn opgeslagen om het gemakkelijker te maken om in de toekomst vrienden te maken. We slaan geen telefoonnummers of e-mailadressen op van mensen in je contactenlijst. Je kunt op elk moment contactgegevens verwijderen via Instellingen → Privacy.
Hoe schakel ik de synchronisatie van contacten uit?
Als je wilt stoppen met het synchroniseren van je contacten, kun je de toegang van Roblox tot contacten uitschakelen in de instellingen van je apparaat. Wanneer je je afmeldt, zie je geen vriendenaanbevelingen meer op basis van je contacten.
Als je contactgegevens op meerdere apparaten hebt gesynchroniseerd, moet je dit afzonderlijk per apparaat doen of naar je privacy-instellingen in een desktopwebbrowser gaan om alle gesynchroniseerde gegevens in één keer te verwijderen. Vrienden die zijn toegevoegd met Contact importeren, zijn nog steeds met je verbonden op Roblox.