Bij Roblox moedigen we al onze spelers aan om ons te helpen een omgeving te bevorderen die zowel veilig als leuk is voor iedereen. We weten echter dat spelers het soms gewoon niet met elkaar kunnen vinden. Mogelijk wil je voorkomen dat bepaalde gebruikers met je kunnen praten door ze te blokkeren.
Als je een andere gebruiker blokkeert
- Deze persoon krijgt geen melding dat je hem of haar hebt geblokkeerd.
- Jullie zijn niet meer elkaars vriend of volger.
- Jullie kunnen niet meer rechtstreeks contact met elkaar opnemen (elkaar rechtstreeks een bericht sturen, een vriendschapsverzoek sturen, uitnodigingen voor ervaring
en uitnodigingen voor groepen sturen, enzovoort).
Een andere gebruiker blokkeren
Een andere gebruiker blokkeren via browser of mobiele app
- Bezoek de profielpagina van de gebruiker
- Selecteer de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het gedeelte met profielgegevens om het vervolgkeuzemenu te openen
- Klik op de optie Gebruiker blokkeren om een gebruiker te blokkeren
Browser
Mobiele apps
Gebruikers blokkeren in de ervaring
Een andere gebruiker blokkeren via het klassement
- Zoek de gebruiker in het klassement/de spelerslijst rechtsboven in het scherm van de ervaring. Het ziet er als volgt uit:
Als deze lijst niet zichtbaar is, is deze waarschijnlijk gewoon gesloten. Om deze opnieuw te openen, klik je op de drie puntjes en selecteer je Klassement of je kunt gewoon op de Tab-toets op je toetsenbord tikken.
Opmerking: het kan zijn dat het klassement niet wordt weergegeven als je een apparaat met een klein scherm gebruikt, zoals een telefoon. In dat geval moet je de hierboven beschreven methode via de profielpagina gebruiken.
- Klik op de gebruiker die je wilt blokkeren
- Klik op de optie Blokkeren in het vervolgkeuzemenu. Je kunt er ook voor kiezen om ze te deblokkeren of om misbruik te melden, rechtstreeks vanuit dit menu.
Zodra je de gebruiker hebt geblokkeerd, verandert het pictogram links van zijn of haar naam in een cirkel met een streep erdoorheen om aan te geven dat de gebruiker is geblokkeerd
Een andere gebruiker blokkeren via het Esc-menu
- Druk op de Esc-toets en zoek de gebruiker die je wilt blokkeren in het Esc-menu op het tabblad Personen.
- Zodra je de naam hebt gevonden van de gebruiker die je wilt blokkeren, klik je op de knop Blokkeren, die er als volgt uitziet:
- Klik op de knop Blokkeren in het pop-updialoogvenster om te bevestigen.
Een vriend van je kind blokkeren
Gekoppelde ouders kunnen de vrienden van hun kind blokkeren via Ouderlijk toezicht. Ga als volgt te werk om dit te doen:
- Ga naar Instellingen
- Ga naar Ouderlijk toezicht
- Scrol omlaag naar Vrienden en selecteer Beheren
- De vrienden van je kind worden weergegeven als gebruikersnamen naast hun avatar. Je kunt een vriend blokkeren door het menu met de drie puntjes naast de vriend te selecteren.
- Selecteer Blokkeren en bevestig om de gebruiker van de vriendenlijst van je kind te verwijderen en te voorkomen dat je kind deze zonder je toestemming opnieuw toevoegt. Geblokkeerde gebruikers kunnen niet rechtstreeks met je kind chatten.