Ervaringsmeldingen zijn een nieuwe manier voor gebruikers van 13 jaar en ouder om op de hoogte te blijven van de belangrijkste momenten in hun favoriete ervaringen. Ontwikkelaars kunnen aangemelde gebruikers gepersonaliseerde meldingen sturen om hen op de hoogte te stellen van activiteiten die specifiek voor hen relevant zijn.
Aanmelden
Gebruikers kunnen meldingen van een ervaring inschakelen op de informatiepagina van de ervaring via het belpictogram 'Meldingen'. Voor gebruikers van 13 jaar en ouder betekent dit dat ze zich aanmelden voor zowel Ervaringsupdates (een verouderde functie die ook bekend staat als 'Game-updates') als Ervaringsmeldingen. Voor gebruikers die jonger dan 13 jaar zijn, betekent dit dat ze alleen Ervaringsupdates ontvangen, aangezien Ervaringsmeldingen alleen voor 13 jaar en ouder zijn. Voor gebruikers die zich al hebben aangemeld voor meldingen via de verouderde aanmeldprocedure ('Meldingen' heette voorheen 'Volgen'), wordt de aanmeldstatus niet gewist.
Instellingen
Gebruikers kunnen alle ervaringen waarvoor ze meldingen hebben ingeschakeld uitgebreid beheren in hun Meldingen in Instellingen. Ze kunnen elke vermelde ervaring op 'uit' zetten om zich af te melden. Ze krijgen een bevestigingspop-up en als ze hun intentie om zich af te melden bevestigen, wordt de ervaring uit het gedeelte Ervaringsmeldingen verwijderd.
Een melding ontvangen
Meldingen worden afgeleverd in de Roblox-meldingenstroom. Deze is toegankelijk via het belpictogram in de rechterbovenhoek van de startpagina van Roblox. Meldingen worden stil in de stroom afgeleverd, bijna zoals een e-mail in een inbox (geen storend element). Gebruikers kunnen 4 acties uitvoeren op de melding:
- 'Deelnemen' brengt de gebruiker naar de ervaring
- 'Afwijzen' verwijdert de melding
- 'Meldingen uitschakelen' meldt de gebruiker af voor meldingen van de ervaring
- 'Melden' opent de procedure voor het melden van misbruik