Met een video-opname kun je een korte clip van belangrijke momenten opnemen en opslaan terwijl je in een Roblox-ervaring speelt. In tegenstelling tot het maken van een schermafbeelding, legt een video-opname beweging vast, tot maximaal 30 seconden, waardoor je op een dynamische manier spannende momenten kunt onthouden of delen. Video-opname is momenteel beschikbaar voor alle gebruikers en wordt ondersteund op desktop en mobiele apparaten. Je kunt deze functie op elk moment in- of uitschakelen via je bedieningselementen in de ervaring. Momenteel wordt audio van voicechat of andere geluiden in de ervaring niet opgenomen in video-opnames.
Net als bij schermafbeeldingen wordt de gebruikersinterface binnen de ervaring uit de opgenomen video verwijderd, zodat de opname overzichtelijker is.
Hoe neem ik video's op Roblox op?
Terwijl je in een ervaring zit, kun je als volgt beginnen met opnemen:
- Ga naar het menu in de ervaring in de linkerbovenhoek van je scherm.
- Selecteer Opnames in het menu.
- Binnen ervaringen is nu een opnamepictogram zichtbaar aan de rechterkant van je scherm:
- Tik op het opnamepictogram om te beginnen met het opnemen van een video binnen de ervaring. Er verschijnt een kleine indicator om aan te geven dat er wordt opgenomen. Tik nogmaals op het pictogram om de opname te stoppen.
- Je kunt op elk gewenst moment 'Opnemen' selecteren in het menu in de ervaring om de zichtbaarheid van het opnamepictogram op je scherm in of uit te schakelen.
Waar kan ik mijn videogalerij vinden?
Je kunt je videogalerij openen door een willekeurige ervaring te starten. Zodra je in de ervaring bent, volg je deze stappen:
- Ga naar het Roblox-menu in de linkerbovenhoek van je scherm.
- Selecteer Opnames in het bovenste menu.
- Tik in het menu Opnames op een opgenomen video om deze in een carrousel te bekijken.
Hoe sla ik een video op in de opslagruimte van mijn apparaat?
Video's worden opgeslagen in de opslagruimte van je Roblox-app. Volg deze stappen om een video op te slaan in de opslagruimte van je apparaat terwijl je in een ervaring bent:
- Ga naar het Roblox-menu in de linkerbovenhoek van je scherm.
- Selecteer Opnames in het bovenste menu.
- In het menu Opnames verschijnen je opgenomen video's.
- Tik op een video om een carrousel te openen en een voorbeeld van je opnames te bekijken.
- Zodra je de video hebt gevonden die je wilt opslaan, tik je op het opslaan-pictogram om de video op te slaan op de filmrol van je apparaat of in de map 'Video's' op je desktop.
Hoe verwijder ik een video?
Volg deze stappen om een video te verwijderen terwijl je in een ervaring bent:
- Ga naar het Roblox-menu in de linkerbovenhoek van je scherm.
- Selecteer Opnames in het bovenste menu.
- In het menu Opnames worden je opgenomen video's weergegeven.
- Tik op een video om een carrousel te openen en een voorbeeld van je opnames te bekijken.
- Zodra je de video hebt gevonden die je wilt verwijderen, tik je op het prullenbakpictogram om de video te verwijderen.
Kan ik de functie uitschakelen?
Ja, je kunt deze functie op elk gewenst moment in- of uitschakelen in het Roblox-menu.
Welke apparaten ondersteunen deze functie?
Video-opname is momenteel beschikbaar op desktop- en mobiele apparaten. We zijn van plan om in de toekomst de ondersteuning uit te breiden naar meer apparaten.
Als ik de video deel, kan die dan worden gekoppeld aan de Roblox-ervaring?
Ja, wanneer je een video deelt, wordt er een link toegevoegd waarmee je vrienden met je mee kunnen doen aan de ervaring. De mogelijkheid om zowel de video als een uitnodigingslink tegelijk te delen, kan echter variëren, afhankelijk van het sociale platform dat je gebruikt.
Wat gebeurt er met mijn video's als ik de Roblox-app van mijn apparaat verwijder?
Als je de Roblox-app verwijdert, worden ook alle video's in je galerij verwijderd. Dit komt omdat de opnames worden opgeslagen in de opslagruimte van de Roblox-app, tenzij je ze specifiek hebt opgeslagen op de filmrol van je apparaat of in de map 'Video's' op je desktop.
Veiligheid en privacy
Welke veiligheidstools zijn er voor gebruikers wanneer ze video's opnemen en delen?
Wanneer een video wordt opgenomen, verwijderen we alle Roblox-aliassen die boven avatars in het opnamekader verschijnen. Bovendien worden ook alle gebruikersinterface-elementen in de ervaring uit de video verwijderd. Momenteel worden voicechat en andere audio binnen de ervaring niet opgenomen in video-opnames.
Wat gebeurt er als iemand ongepaste content van Roblox vastlegt en deelt?
Onze Communityrichtlijnen zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en welkom voelt binnen onze gezamenlijke ervaringen. Deze richtlijnen zijn van toepassing op alle handelingen op Roblox, waaronder het opnemen en delen van video's en interacties met andere gebruikers.
Indien je content ziet waarvan je denkt dat deze in strijd is met de Communityrichtlijnen, in een video die van ons platform afkomstig is, raden we je aan om ons dit te laten weten via de functie Misbruik melden. Ga naar onze Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de juridische voorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van Roblox.