Soms kom je er misschien achter dat je een nieuwe ervaring wilt starten, maar dat je liever een eerder bestaande ervaring wilt bewerken om jezelf wat tijd te besparen. Misschien wil je ook gewoon een van je ervaringen kopiëren naar een ander account. De volgende stappen helpen je om deze dingen te doen.
Zo kopieer je je eigen ervaring
- Start Roblox Studio
- Log in op je account binnen Studio
- Klik op Mijn ervaring
- Zoek de ervaring die je wilt kopiëren, klik erop en klik vervolgens op Bewerken onderaan het scherm
- Zodra je de ervaring bewerkt, kun je deze op twee manieren kopiëren:
- Als je alleen een back-up op je computer wilt opslaan, kies je Bestand > Opslaan als
- Als je een kopie van de ervaring naar Roblox wilt uploaden, kies je Bestand > Publiceren op Roblox als en upload je deze over een bestaande ervaring of maak je een nieuwe
Opmerking: om de ervaring naar een van je andere accounts te kopiëren, kies je de methode Opslaan als van stap 5. Zodra de ervaring is opgeslagen, log je uit bij Studio en log je vervolgens opnieuw in met je nieuwe account. Je kunt vervolgens Publiceren op Roblox als gebruiken om naar dat account te uploaden.
Zo gebruik je de ervaring van iemand anders waarvoor kopiëren als sjabloon is toegestaan
Je ziet misschien een ervaring waarvan je denkt dat die een goed startpunt zou zijn voor je eigen ervaring. Het goede nieuws is dat sommige bouwers je aanmoedigen om hun ervaringen voor dit doel te gebruiken! Een ervaring kan echter alleen worden gekopieerd als de melding 'De bron van deze ervaring kan worden gekopieerd' staat vermeld op het tabblad Info van de ervaring. Raadpleeg ons Help-artikel over hoe je het kopiëren van je ervaring kunt toestaan of verbieden voor meer informatie.
Als het is toegestaan om de ervaring te kopiëren, helpen de volgende stappen je om deze als startpunt voor je eigen ervaring te gebruiken:
- Ga naar de detailpagina van de ervaring
- Klik op het pictogram dat eruitziet als drie puntjes rechtsboven de titel
- Klik op Bewerken in het menu dat verschijnt
- Hierdoor wordt de ervaring geopend in Studio, waar je één van de volgende twee dingen kunt doen:
- Kies Bestand > Opslaan als en sla de ervaring op je computer op. Je kunt de ervaring vervolgens naar wens bewerken.
- Kies Bestand > Publiceren op Roblox als en upload vervolgens over een bestaande ervaring of maak een nieuwe.
Opmerking: zorg ervoor dat je eerst toestemming vraagt aan de creator voordat je besluit een gekopieerde ervaring te publiceren. Als de ervaring van de speler niet mag worden gekopieerd en je je eigen versie wilt maken, zorg er dan voor dat je eerst toestemming vraagt aan de creator. Het is beleefd.
Extra hulp