Wat zijn schermafbeeldingen in Roblox?
Een schermafbeelding is een manier om een momentopname vast te leggen en op te slaan van wat er op het scherm van je apparaat wordt weergegeven binnen een ervaring. Wanneer je een schermafbeelding maakt, verwijderen we de gebruikersinterface binnen de ervaring.
Schermafbeeldingen zijn beschikbaar voor alle gebruikers en worden ondersteund op desktop en mobiele apparaten. Gebruikers kunnen deze functie op elk gewenst moment in- of uitschakelen via de bedieningselementen in de ervaring.
Hoe maak ik schermafbeeldingen in Roblox?
Volg deze stappen terwijl je in een ervaring bent:
- Ga naar het hamburgermenu
in de linkerbovenhoek van je scherm
- Selecteer Opnames in het menu
- Binnen ervaringen is nu een opnamepictogram zichtbaar aan de rechterkant van je scherm:
- Tik op het opnamepictogram om een schermafbeelding te maken binnen een ervaring
- Je kunt op elk gewenst moment 'Opnemen' selecteren in het hamburgermenu om het opnamepictogram aan het scherm toe te voegen of te verwijderen.
Hoe kan ik een schermafbeelding delen met mijn vrienden?
Delen is alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder op mobiele apparaten. Volg deze stappen om een schermafbeelding te delen terwijl je in een ervaring bent:
- Ga naar het Roblox-menu in de linkerbovenhoek van je scherm
- Selecteer Opnames in het bovenste menu
- In het menu Opnames verschijnen je gemaakte schermafbeeldingen
- Tik op een schermafbeelding om een carrousel te openen waarin je de schermafbeelding die je wilt delen van dichtbij kunt bekijken en selecteren
- Zodra je de schermafbeelding die je wilt delen hebt gevonden, tik je op het delenpictogram:
- Er verschijnt een menu voor het delen van je scherm, waarmee je je favoriete sociale platform kunt selecteren en/of de schermafbeelding per sms naar een andere vriend kunt sturen
- Zodra de afbeelding is gedeeld, wordt er een uitnodigingslink toegevoegd om de ontvanger naar de ervaringssessie te leiden waarin jij je bevindt
- Opmerking: niet alle apparaten en/of apps ondersteunen het toevoegen van zowel een schermafbeelding als een uitnodigingslink, dus de resultaten kunnen variëren
Als je niet langer in de ervaring bent wanneer op de uitnodigingslink wordt geklikt, komt de ontvanger de ervaring binnen met een bericht dat je er niet meer bent.
Wanneer een schermafbeelding wordt gemaakt, verwijderen we de UI van de ervaring en de namen boven avatars binnen het kader van de schermafbeelding.
Waar kan ik mijn galerij met schermafbeeldingen vinden?
Je kunt de galerij openen door een willekeurige ervaring te starten. Zodra je in de ervaring bent, volg je deze stappen:
- Ga naar het Roblox-menu in de linkerbovenhoek van je scherm
- Selecteer Opnames in het bovenste menu
- Tik in het menu Opnames op een van de gemaakte schermafbeeldingen om deze in een carrousel te bekijken
Hoe sla ik een schermafbeelding op in de opslagruimte van mijn apparaat?
Schermafbeeldingen worden opgeslagen in de opslagruimte van je Roblox-app. Volg deze stappen om een schermafbeelding op te slaan in de opslagruimte van je apparaat terwijl je in een ervaring bent:
- Ga naar het Roblox-menu in de linkerbovenhoek van je scherm
- Selecteer Opnames in het bovenste menu
- In het menu Opnames verschijnen je gemaakte schermafbeeldingen
- Tik op een schermafbeelding om een carrousel te openen, zodat je je schermafbeeldingen van dichtbij kunt bekijken
- Zodra je de screenshot hebt gevonden die je wilt opslaan, tik je op het opslaanpictogram om de screenshot op te slaan op je filmrol of in de map 'Afbeeldingen' op je desktop.
Hoe verwijder ik een schermafbeelding?
Volg deze stappen om een schermafbeelding te verwijderen terwijl je in een ervaring bent:
- Ga naar het Roblox-menu in de linkerbovenhoek van je scherm
- Selecteer Opnames in het bovenste menu
- In het menu Opnames verschijnen je gemaakte schermafbeeldingen
- Tik op een schermafbeelding om een carrousel te openen, zodat je je schermafbeeldingen van dichtbij kunt bekijken
- Zodra je de schermafbeelding hebt gevonden die je wilt verwijderen, tik je op het prullenbakpictogram om de schermafbeelding te verwijderen
Kan ik de functie uitschakelen?
Ja, je kunt deze functie op elk gewenst moment in- of uitschakelen in het Roblox-menu.
Welke apparaten ondersteunen deze functie?
Schermafbeeldingen zijn momenteel beschikbaar op desktop- en mobiele apparaten. Ze zullen in de toekomst op meer apparaten beschikbaar zijn.
Als ik de schermafbeelding deel, kan die dan worden gekoppeld aan de Roblox-ervaring?
Een gebruiker kan een schermafbeelding delen en een link om mee te doen aan de ervaring. Niet alle sociale platforms ondersteunen het tegelijkertijd delen van een schermafbeelding en een uitnodigingslink; de resultaten kunnen variëren.
Wat gebeurt er met mijn schermafbeeldingen als ik de Roblox-app van mijn apparaat verwijder?
Als je de Roblox-app verwijdert, worden ook alle schermafbeeldingen in je galerij verwijderd, omdat de opnames worden opgeslagen in de opslagruimte van de Roblox-app, tenzij je ze hebt opgeslagen op de filmrol van je apparaat of in de map 'Afbeeldingen' op je computer.
Veiligheid en privacy
Welke veiligheidstools zijn er voor gebruikers wanneer ze schermafbeeldingen maken en delen?
Wanneer een schermafbeelding wordt gemaakt, verwijderen we alle Roblox-aliassen van avatars die zich binnen het kader van de schermafbeelding bevinden. Er wordt ook geen spraak of audio opgenomen in de schermafbeelding.
Wat gebeurt er als iemand ongepaste content van Roblox vastlegt en deelt?
We hebben onze Communityrichtlijnen om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en welkom voelt in ons gezamenlijke avontuur. Deze richtlijnen zijn van toepassing op alle handelingen op Roblox en met andere gebruikers op Roblox.
Indien je content ziet waarvan je denkt dat deze in strijd is met de Communityrichtlijnen in een schermafbeelding die van ons platform afkomstig is, raden we je aan om ons dit te laten weten via de functie Misbruik melden. Ga naar onze Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de juridische voorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van Roblox.
Extra hulp